Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2008 14:51 - Порнографията и нашата мила татковина!
Автор: runtime Категория: Политика   
Прочетен: 379 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес докато рових из нета да видя законоста на един мой *бъдещ проект се натъкнах на поредната българска простащина и дивотия и както винаги останах напълно разочарован от нашата мила сладка татковина ...

Четете внимателно:

Чл. 159. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г., бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(2) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който разпространява чрез интернет порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който излага, представя, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал на лице, ненавършило 16 години, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до пет хиляди лева.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., предишна ал. 3, изм., бр. 38 от 2007 г.) За деянията по ал. 1 - 3 наказанието е лишаване от свобода до шест години и глоба до осем хиляди лева, ако за създаването на порнографския материал е използвано лице, ненавършило 18 години, или лице, което изглежда като такова.

(5) (Предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Когато деянието по ал. 1 - 4 е извършено по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години и глоба до десет хиляди лева, като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.

(6) (Предишна ал. 5, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който държи или набавя за себе си или за другиго чрез компютърна система или по друг начин порнографски материал, за създаването на който е използвано лице, не навършило 18 години, или лице, което изглежда като такова, се наказва с лишаване от свобода до една година или глоба до две хиляди лева.

(7) (Предишна ал. 6 - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата, а ако липсва или е отчужден, се присъжда неговата равностойност.

„Порнографски материал” е неприличен, неприемлив или несъвместим с обществения морал материал, който изобразява открито сексуално поведение. За такова се приема поведение, което изразява реални или симулирани полови сношения между лица от същия или различен пол, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм или похотливо показване на половите органи на лице”.



Сега за тези, които не се досещат защо това е пълна тотална простащина ще се опитам да обясня.
Първо с този закон всичко де що се вижда от кръста на доло те лишава от свобода за 1 година! Тук и парадокса ... В българия има и продължава да има списания, телевизия и видеотеки, които разпространяват порнография и се оказва, че това е незаконно, но пък никой не ги следи и никой не ги кара да спрат дейност да не говоря за годишния порно фестивал в София. Списания като плейбои, телевизии като XXL си предоставят материалите и филмите без никакъв проблем от страна на органите на реда,ОБАЧЕ ако качиш материал на сайта си ти не стига, че си лош, но и ще лежиш в затвора не 1 ами 2 години! Е с какво жицата е по-лоша от телевизията и списанията?

Закон за радиото и телевизията
Чл. 10. т.6
недопускане на предавания, които противоречат на добрите нрави, особено ако съдържат порнография, възхваляват или оневиняват жестокост или насилие или подбуждат към ненавист въз основа на расов, полов, религиозен или национален признак;

Чл. 76 ал. 1
Не се допуска разпространяването на реклама, съдържаща порнография или подтикваща към насилие и незачитане на човешкото достойнство, както и към поведение, което нарушава обществения ред и общоприетите морални норми. Не се допускат реклами с еротично съдържание с участие на малолетни и непълнолетни или предназначени за тях.
Това да виждате да не се толерира?

"създаването на който е използвано лице, не навършило 18 години, или лице, което изглежда като такова" Това пък е абсолютната простащина и показ на нашите родни депутати колко са прости! Кой ще определя на колко години е лицето от снимката? Как ще стане това? Ако ще го определят от полицията то това е безумие!

Парадокс 2: Поне ако имаш порнографски материали без да го разпространяваш си е законно, но ако ги сваляш от торент тракер, докато сваляш ти го и качваш следователно и разпространяваш, което те лишава 2 години от свобода....

До тук не спират абсурдите ... Наскоро нашите мили родни депутатчета решиха да легализират платената любов, а сега кажете с какво тя е по-прилична от дигиталния показ?

Докато продължавах да чета по темата се оказа, че закона е приет и гласуван на тъмно! Без да се разгласяват възможните промени в него, без да се информира народа ... Просто са решили и са си го направили, а вносители на законопроекта са "Светослав Спасов и Мария Ангелиева" - кандидат евро депутати по онова време. Сега се питам как в цяла Европа порнографията не е забранена и се толерира а ние се връщаме пак в комунистическо време и се приравняваме до държави като Иран, Ирак и Афганистан.

А по света се случват непонятни за нашите глави неща като:

"В края на март тази година Федералният съд на САЩ обяви за противоконституционен закон от 1998 г., забраняващ децата да гледат порно в Интернет. Делото е първото в света, което сваля забрана за достъп до интернет материали. Идеята е, че достъпът на децата до такъв тип материали може да се контролира от техните родители. Действащият дотогава закон е счетен за нарушаващ Първата поправка от Конституцията на САЩ, с която се гарантира свобода на словото."

А нашия гений на компютърните престъпления, плешивият звяр, черният рицар във виртуалния свят г-н **** казва:
http://www.vbox7.com/play:7b0f78be

И тук ще кажа, че аз сайта ще си го направя! Ще си го хоста в  БЯЛА държава и ще пращам линкове към всеки един e-mail на нашите родни депутати в парламента за да им се набие в акъла колко са прости! Ако има такива да четат това и се възмущават от езика с който ги благославям ще има кажа, че истината понякога боли!


Тагове:   Нашата,   Мила,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: runtime
Категория: Политика
Прочетен: 10256
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930